Na putu uz Dravu ćete moći posjetiti razne muzeje, crkve i dvorce te doživjeti brojne tradicionalne proslave, od kojih će mnoge prikazivati stare običaje koje ovdje, možda više nego bilo gdje drugdje, ne namjeravamo zaboraviti.

Usprkos tome što rijeka Drava teče kroz urbana središta i na nekim je dijelovima ograđena umjetnim nasipima i jezerima hidroelektrana, čini se da to uopće ne ometa njezin suživot s prirodom. Među bregovima i po ravnici rijeka polako teče svojim koritom i pruža utočište mnogim životinjskim i biljnim vrstama.

Zbog biotske raznovrsnosti uz Dravu su svoje mjesto našli mnogi parkovi prirode koji svoje biljno i životinjsko bogatstvo pokazuju svima koji ga žele vidjeti i okusiti na vlastitoj koži. Kao aktivne sportaše bez dvojbe će vas privući i druge sportske aktivnosti koje se nude na Dravi ili uz nju. Po rijeci se možete spustiti čamcem, a vrlo je popularan i ribolov.

Uz Dravu postoji biciklistička ruta Dravu route za one koji prakticiraju taj vid turizma. Na putu se možete zaustaviti u klasičnim toplicama ili se pak umočiti u Varaždinsko jezero. Ono je već godinama omiljeno kupalište koje tijekom vrućih ljetnih dana pruža ugodno osvježenje nogama umornim od vožnje bicikla.
Drava route
Ključne riječi biciklizam, ruta
Subregija Podravina
Vrsta Poučna staza

Biciklistička staza koja se proteže od ušća rijeke Mure u Dravu kod Legrada te uz Dravu do Pitomače. Staza je duga 84 kilometra, obilježena, lagana je za orijentaciju i vožnju, a idealna je za obiteljski turizam i rekreaciju. Staza izbjegava duge dionice kroz isti krajolik i ne prolazi samo glavnom ulicom naselja, nego skreće u polja i šume (ponekad i neasfaltiranim putevima) i zalazi u skrivene zaseoke gdje se gospodarski život odvija u malim otvorenim dvorištima, tako reći pred očima prolazeći. Staza prolazi prekrasnim krajolicima, dodiruje jezero „Šodericu“, vodi kroz svjetski poznate Hlebine, kroz bogata lovišta, a na nekim mjestima i pored rijeke Drave. Ravničarska biciklistička staza se na mnogo mjesta može kombinirati sa šumovitim brežuljcima i vinogorjem koji se protežu podno Bilogore, paralelno uz dolinu Drave, što ovaj biciklistički ugođaj čini još zanimljivijim. Na pitomačko područje dolazi iz Podravskih Sesvete pa se nastavlja ulicom Tina Ujevića, zatim dijelom ulice M.P.Miškine (Lenišća), uz šumu Banov brod, zaseok Šašnato polje i završava kod križničkog mosta.
Na putu uz Dravu ćete moći posjetiti razne muzeje, crkve i dvorce te doživjeti brojne tradicionalne proslave, od kojih će mnoge prikazivati stare običaje koje ovdje, možda više nego bilo gdje drugdje, ne namjeravamo zaboraviti.


Etno ruta

Na ovoj ruti možete vidjeti i posjetiti Etno zbirku Ivke Mađar, Zavičajni muzej Slatina, Gradski muzej Virovitica te nekoliko ugostiteljskih objekata

Dravska ruta
Subregija Podravina
Najbliži grad Virovitica
Vrsta Poučna staza

NA ovoj ruti možete posjetiti Križnički most i izletište na Dravi, Kupalište na Dravi, Sopje, Informativno-edukativni centar s poučnom stazom 'Dravi u zagrljaj' te nekoliko ugostiteljskih objekata.

http://tzvpz.hr/hr/ruta/?id=756
©WEBDESIGN by www.firmus-grupa.hr